Veelgestelde vragen / FAQ

Uit ervaring weten wij dat onderstaande vragen veel gesteld worden. Mocht u desondanks nog advies nodig hebben of als u bent blijven zitten met een onbeantwoorde vraag, neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder!

Wat is keratine?

Het is een eiwit dat van nature in je haar zit, het haar bestaat namelijk uit 90% keratine en 10% water. Het eiwit zorgt ervoor dat haar en nagels sterk, gezond en glanzend blijven. De natuurlijke aanmaak van keratine wordt bij de keratine behandeling nagebootst zodat het haar extra wordt versterkt en glanzend wordt. De behandeling brengt geen schade aan het haar zoals chemische behandelingen en is niet permanent waardoor er geen sprake is van uitgroei.

Hoe verlies je keratine in het haar?
  • Veroudering van het haar
  • Chemische behandelingen (blonderen, straigthenen, relaxen)
  • Hoge temperaturen (föhnen, steil tangen en krultangen)
  • Het klimaat (zon, wind en regen)
  • Chloor en zeezout
  • Lage kwaliteit verzorgingsproducten
Wat zijn de voordelen van een keratine behandeling?
  • Tijdwinst: als jij je haar dagelijks stijl of warmte gebruikt kan een keratine behandeling je droogtijd en het styling proces met 40% tot 60% verkorten
  • Het haar wordt er steiler van, een keratine behandeling heeft een straightening effect vanaf 50% tot 100% (afhankelijke van de haartype en conditie van het haar)
  • Na een keratine behandeling neemt het pluis en droogheid voor minimaal 80% af
  • Het is voedend, het haar wordt er sterker en glanzend van
Hoe vaak kan je een keratine behandeling herhalen?

Een keratine behandeling blijft 3 tot 5 maanden in het haar zitten, afhankelijk van de conditie van het haar en verzorging. Echter kan je een keratine behandeling al na 4 weken herhalen (alles het nodig is), dit is aan te raden wanneer het haar heel erg beschadigd is. Of als het haar nog steiler moet hebben.

Tevens mag een keratine behandeling niet meer dan 2 keer in een korte periode van 2 maanden herhalen, de reden hiervoor is dat je het haar gaat overvoeden en dit is ook slecht voor het haar.

Hoe het werkt?

Het haar wordt goed gewassen met een deep cleansing shampoo, hierna breng je de keratine in het haar. Keratine moet 30 tot 50 minuten intrekken (afhankelijk van het product en merk) vervolgens wordt er gebruik gemaakt van warmte en een stijltang om het in te sluiten. Het proces duurt ongeveer 90 minuten of langer, afhankelijk van de lengte van je haar.

Vanaf welke leeftijd kan ik een keratine behandeling ondergaan?

Wij adviseren vanaf 4 jaar (formaldehyde vrije keratine behandelingen).

Hoe lang blijft een keratine behandeling zitten?

Een keratine behandeling gaat 3 tot 5 maanden mee afhankelijk van de conditie van het haar. Hoe beter de kwaliteit van het haar hoe langer het mee gaat.

Keratine behandeling na verzorging?

Na een keratine behandeling moet het haar met keratine na verzorging behandeld worden. Deze producten zijn ontwikkeld als na verzorging voor een keratine behandeling, de producten zijn rijk aan keratine en bepaalde ingrediënten waardoor de behandeling verzorgt en onderhouden wordt.

Maakt een keratine behandeling het haar steil?

Keratine behandelingen hebben een straightening effect vanaf 50 % tot 100%, afhankelijk van de haartype en conditie van het haar. Hiernaast zijn er ook keratine behandeling voor krullen en volume behoudt. Deze keratine behandeling voedt en versterkt het haar zonder dat het haar structuur veranderd.

Keratine behandeling met krul en volume behoudt, wat is dat?

Haar dat versleten is door chemische behandelingen en onder invloed staat van de dagelijkse schadelijke stoffen. Met een keratine behandeling met krul en structuur behoud, wordt het haar gevoed met proteïne en de voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid van het haar. Het volume en van het haar wordt tot maximaal 10 procent verminderd zonder dat het haar structuur verandert. Droog en pluizig haar neemt met 60% af.

Voor of na de keratine behandeling kleuren?

Voor een optimaal resultaat is het beste om één week voor de keratine behandeling het haar te laten kleuren. Wilt uw het haar blonderen of highligths in zetten dan is het beter om dit twee weken voor de keratine behandeling te doen. Na de keratine behandeling is het kleuren echter ook mogelijk. Wij adviseren dit wel pas twee weken na de keratine behandeling te doen.

Hoe lang duurt een keratine behandeling?

De duur is afhankelijk van de dikte en de lengte van het haar. Gemiddeld duurt een keratine behandeling 2 tot 4 uur.

Hoe vaak kan je het haar wassen na de keratine behandeling?

Ongeveer twee keer in de week met keratine verzorgingsproducten. Als het haar vaker wast slijt de keratine eerder uit het haar.

Kan je een keratine behandeling ondergaan tijdens de zwangerschap?

Dat is mogelijk. Wij adviseren wel de formaldehydevrije keratine behandeling.

Is een keratine behandeling een straightening behandeling?

Nee, een keratine behandeling is geen relaxer of een straigthener die het haar permanent stijlt. Een keratine behandeling is een voedende en herstellende behandeling die het haar uiterst verzorgt.