Keratine behandeling zelf doen, is een onderwerp waar we vaak vragen over in de mailbox ontvangen. Als je een keratine behandeling wilt en je kan het niet betalen bij een professional. Kan je dan ook de keratine behandeling ook zelf doen?  hoe doe je dat? Kan dit überhaupt? Door de combinatie van de juiste stappen kan jij dit zeker. Zie hieronder wat je voor de behandeling nodig hebt.

Wat je niet mag doen voor de behandeling

  • Heb je plannen om het haar te kleuren dan kan je beter dit een tot twee weken voor de behandeling doen. Haarkleuringen zijn behoorlijk intensief en kunnen je haar, behoorlijk uitdrogen en beschadigen wat nadelig is voor je keratine behandeling.
  • De keratine in het haar sealen. Wanneer je bij stap 3 of 4 de keratine in het haar moet sealen met een stijltang, dan mag je dit niet zelf doen. Omdat de keratine moet in fijne dunne plukjes in het haar geleidelijk geseald worden. Ga  je dit zelf doen dan krijg je oneven heden in het haar. Hierdoor is het ook belangrijk dat je dit door een andere laat doen die handig is met het stelen van het haar.

Stappen keratine behandeling zelf doen

Keratine behandeling zelf doen

Stap 1

Was het haar tenminste 3 keer met de Deep Cleansing Shampoo. Daarna goed uitspoelen. Als het haar vet of olie bevat mag je dit vaker herhalen. Hierna het haar afdrogen met een handdoek.

Stap 2

Afhankelijk van de soort behandeling: Maak het haar 100% droog met behulp van een föhn of handdoek droog intrekken (afhankelijk van het merk en product dat je hebt).

Stap 3

Schud de fles keratine goed voor gebruik. Doe de keratine behandeling in een schaaltje.

Verdeel het haar in 4 delen en breng het product met een kwast aan op kleine strengen haar. Gebruik daarna een dunne kam om het overtollige product uit de strengen haar te kammen en te gebruiken voor de volgende streng haar. Vanaf de nek naar boven werken. Breng het product 1,5 cm ver van de hoofd aan. Kam het haar goed door, wanneer uw klaar bent met het hele hoofd. Om de laatste cm bij de hoofdhuid en contouren ook mee te nemen. Laat het mengsel 30 tot 50 minuten intrekken (afhankelijk van het merk en product dat je hebt).

Stap 5

Afhankelijk van het merk en het product dat je hebt: Spoel het haar voorzichtig 10 seconden uit met lauw water (zonder shampoo). Of droog het haar zonder uit te spoelen.

Stap 6

Maak het haar 100% droog met behulp van een föhn.

Let op: Om beschadiging van het haar te voorkomen moet het haar 100% droog zijn voordat u gebruik gaat maken van de stijltang. Uit ervaring weten wij dat zelfs na het föhnen de haarpunten toch nog vochtig kunnen zijn. Zorg er daarom voor dat het haar 100% droog is.

Stap 7

Verdeel het haar in 5 delen. Neem een kleine streng haar van maximaal 1 centimeter dik en laat de stijltang per streng haar 10 keer (chemisch straight of gerelaxt haar 4 keer, uitgroei wel 10 keer) naar beneden glijden. Zet de stijltang op:

• 230°C voor haar in goede conditie;
• 210°C voor chemisch behandeld haar;
• 190°C voor fijn en dun haar.;

Vanaf de nek naar boven werken.

Stap 8

Na stap 7 heb je twee opties:

1. Spoel het haar uit zonder shampoo te gebruiken. Breng een leave-in conditioner in het haar, hierna het haar desgewenst verder in model brengen met een druppel haar olie of serum. Let op: Hierna het haar minstens 48 uur (2 dagen) niet wassen.

2. Het haar na stap 7 niet uit te spoelen, pas na 48 uur (2 dagen) het haar te wassen.

Verzorging na de keratine behandeling zelf doen

Na een keratine behandeling is het belangrijk dat je de juiste shampoo en conditioner gebruikt. Omdat de shampoo ontwikkeld is alles na verzorging voor een keratine behandeling. Je keratine behandeling heeft zachte shampoos met microkeratine nodig die de behandeling geleidelijk zullen verbeteren. De verzorgingsproducten zijn rijk aan keratine en bepaalde ingrediënten waardoor je haar en de behandeling verzorgd wordt. Tevens is het belangrijk dat de shampoo en conditioner afgestemd is op jou haartype bv:

Hiernaast heb je ook nog een leave-in conditioner nodig. Een leave-in conditioner doe je op handdoek droog of vochtig haar in, dit blijft er ook in het haar en spoel je niet uit.  Een leave-in conditioner is rijk aan keratine, hierdoor onderhoud je ook de behandeling. Tevens  beschermt een leave-in conditioner je haar (bijvoorbeeld op een warme zonnige dag of juist in de kou).

Wat je niet mag doen na een keratine behandeling

  • De uitgroei kan je pas na twee weken kleuren. Wil je het hele haar kleuren hou er dan rekening mee dat de keratine eerder uitslijt.
  • Zwemmen (Chloor), zee (zeezout) en kraanwater in het buitenland, landen waar veel chloor in het water zit. Dit zorgt ervoor da je keratine behandeling eerder uitslijt.
  • Was je haar niet vaak, aangeraden wordt een à twee keer per week.

Op zoek naar een professionele cursus keratine haarbehandeling? Wil je alles Pro aan het werk dan. Dan ben je bij ons bij het juiste adres. Met een professionele keratine behandeling cursus kun je alles  Pro je werk doen.