Permanent stijlen

Permanent stijlen door de jaren heen zijn veel soorten straighteners en gladmakende behandelingen op de markt geweest. Permanent stijlen is een vorm van chemische proces voor het haar. Deze behandelingen werken enkele maanden of langer door. Om deze reden worden deze processen permanent haar stijlen genoemd. 

Hoe werkt het 

Straightening creme gebruik je om het haar te verweken. Hierdoor worden de verbindingen in het haar die ervoor zorgen dat het haar krult, losmaakt worden. Zo kan het haar uiteindelijk zijn nieuwe vorm aan gaan nemen (glad en stijlhaar). 

straightening creme zijn er in verschillende sterktes. Welke sterkte je nodig hebt is afhankelijk van de conditie en dikte van het haar. Dik en gesloten haar (bijv. Aziatisch haar) heeft een sterkere vloeistof nodig dan poreus haar. De dikte van het haar meet je op d.m.v. een haarmicrometer. Hoe meer het haar beschadigd is, hoe milder het creme moet zijn. Het kiezen van de juiste vloeistof is heel belangrijk voor het eindresultaat. Wanneer je een te zwakke creme neemt kan het zijn dat het haar niet glad wordt. Gebruik je een te sterke creme dan kan het haar afbreken. De sterkte van een creme is afhankelijk van de concentratie chemische stoffen. De meeste merken werken met vier sterkten die aangeduid worden met letter- of cijfercodes.

Lettercode

Cijfercode

Geschikt voor

F (forte)

0

Hard en gesloten haar

N (normaal)

1

Normaal en onbehandeld haar

G (gevoelig)

2

Poreus, fijn of gekleurd haar

S (soft)

3

Zeer poreus, lichter of ontkleurd haar

Neutraliseren

Neutralisatie fixeert en neutraliseert de permanent straightening. Het maakt de verbindingen in het haar weer vast waardoor het haar de stijle vorm blijft houden. Ook sluit het de schubben laag en zorgt ervoor dat het haar weer glanst en veerkrachtig wordt. 

Soorten behandelingen

permanent stijlen

Relaxers

De chemicaliën die in dit proces worden gebruikt zijn heftig, omdat ze zijn ontworpen om te worden gebruikt op dik, grof haar. Als het goed wordt ingebracht, blijft je haar stijl. Echter is het resultaat bij een relaxer niet mooi. Het haar droogt uit en krijgt een doffe kleur. Kies je voor relaxers? Dan moet je iedere 2 maanden opnieuw een relaxer laten inbrengen.

Straightener

Met chemische straightener breek je de verbindingen in het haarstructuur en zorg je voor stijl en glad haar. Het resultaat bij deze behandeling is mooier en de schade is minder. Kies je voor een permanente straigthening dan doe je een uitgroei behandeling gemiddeld tussen 6 en 12 maanden (afhankelijk van de krul sterkte).

Alternatief voor straightening?

De Brazilian Blowout (keratine behandeling) Je haar bestaat van nature voor een groot deel uit keratine, keratine is dus niet slecht voor je haar. Omdat keratine een natuurlijk eiwit is brengt het geen schade toe aan het haar zoals andere permanente straighteners. Een keratine behandeling heeft een straightening effect vanaf 60% tot 100%, Dit gaat 3 t/m 5 maanden mee met de juiste verzorgingsproducten.

Verzorging na een permanent haar steilen

Na een straightening behandeling is het belangrijk om professionele verzorging keratine producten te gebruiken. Deze producten bevatten een lage PH-waarde en keratine. Hierdoor blijft het haar sterk, glad en gezond.