Wij verkopen zowel de keratine behandeling met formaldehyde en de keratine behandeling zonder formaldehyde. Maar wat is formaldehyde nou precies? En is dit schadelijk voor je gezondheid?

Het klopt dat je tijdens de keratine behandeling wat last kunt hebben van het ingrediënt formaldehyde. Formaldehyde is een sterk kleurloos gas met een sterk prikkelende geur die hoofdpijn of prikkelende ogen of neus kan veroorzaken. Desondanks wordt het veelgebruikt in de cosmetica als conserveermiddel.

Keratine behandeling met formaldehyde, Het gebruik van formaldehyde is regelmatig onderwerp van discussie geweest vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s die hiermee gemoeid zouden gaan. Echter zijn er nog steeds veel kappers en professionals die hiermee werken. Hierdoor bieden wij Inoar Moroccan keratine behandeling en Inoar Ghair keratine behandeling voor kappers en professionals die met formaldehyde werken ..

De formaldehyde (gas) komt alleen vrij bij hitte. Dit betekent dat u tijdens de keratine behandeling alleen bij het föhnen [EN TANGEN?] last kunt hebben van de genoemde bijwerkingen. Om die reden vermelden we altijd in onze gebruiksaanwijzingen bij welke stap het belangrijk is om goed te ventileren, om de bijwerking van dit gas tot een minimum te beperken.

De meeste cosmetica heeft ongeopend een houdbaarheid van 2,5 jaar. Dit wordt bereikt door hygiënisch te werken en een goede luchtdichte verpakking te gebruiken. Bij gebruik van cosmetica worden de producten echter door de gebruiker vervuild. Denk aan een fles shampoo die open in de badkamer wordt bewaard, of een crème die met vingers op de huid wordt gesmeerd. Met name om de producten na de opening van de verpakking houdbaar te houden wordt meestal een conserveermiddel toegevoegd. Bij keratine behandelingen is dit formaldehyde, waardoor tevens toevoeging van andere werkzame ingrediënten mogelijk is dat zonder formaldehyde niet had gekund.

Door de werkzame ingrediënten in keratine behandelingen met formaldehyde kwalitatief beter, intensiever en effectiever en zorgt het voor langdurig resultaat omdat de de keratine langer in het haar blijft dan een keratine behandeling zonder formaldehyde.

Tijdens de zwangerschap raden wij een keratine behandeling met formaldehyde af. Ben je zwanger dan kan je beter een formaldehyde vrije product gebruiken.